A cukrász eszközök formái nem ismernek határt

Ez is ehető torta
Ez is ehető torta

Számos olyan eszköz létezik, aminek a segítségével teljesen profi kinézetű tortát készíthetünk házilag is. Ezek a cukrász eszközök különféle festékek is lehetnek, amelyekkel színezhetjük a masszát, a krémet és még a tejszínhabot is.

Ezen cukrász eszközökkel felhasználásával varázsolhatunk mesét a tortára, segítségükkel készíthetünk képet a süteményből. A massza színezésére gél és por alapú festéket egyaránt használhatunk. A géllel könnyebb dolgozni, hiszen egyszerűbb vele homogén masszát kapni, míg a por vízzel keverve egy kissé felhígítja a masszát illetve a habot.

A cukrász eszközök között találunk ételfesték filceket is, amelyekkel tetszőlegesen rajzolhatunk a masszára. Írhatunk, rajzolhatunk bármit, ami tetszik. Különféle csillámokkal apró csillogásokat is varázsolhatunk a tortánkra, tehát minden adott, ami szem-szájnak ingere és a megajándékozottnak tetszik.

Természetesen mindez egy kis kézügyességet igényel, de a befektetett munkáért biztosan kárpótol az öröm, amit okozunk vele. Ezen eszközök segítségével szinte bármi elkészíthető.

yatoo