A gondtalan száguldást a jó motorgumi biztosítja

Fontos a jó motorgumi
Fontos a jó motorgumi

Legyen tél vagy éppen nyár, a motorozás mindig élmény. A legjobb az, amikor lehetőségünk van kiszabadulni a város forgatagából és sok kilométeren keresztül koptatni az aszfaltot. Az úttal együtt a motorgumi is jócskán elkopik.

Erre nagyon oda kell figyelni, ugyanis minél nagyobb mértékben kopott, annál inkább instabil lesz a motor, ami fokozottan balesetveszélyes. A száguldás öröme sokakat nagy nyugodtsággal tölt el, azonban mindig figyelemmel kell lenni másokra is. Nemcsak az aszfaltot lehet felszaggatni egy jó kis motor segítségével, hanem a terep rali vagy csak éppen hegyen és völgyön való motorozás is kellemes időtöltés lehet.

A megfelelő motorgumi itt még nagyobb szerepet kap, hiszen csak akkor tudunk jól hegyet mászni, ha adott hozzá a megfelelő felszerelés. Nem is gondolnánk, hogy mennyire másképpen tud viselkedni a motor, ha olyan gumi van rajta, ami nem a terephez megfelelő. Az már szinte közhelynek számít, hogy az aszfalt nagyon hamar elkoptatja a terepre szánt recéket, de az is figyelemre méltó, hogy egy nagyon kis földes vagy csupán piszkos úton miként viselkedik, a kifejezetten aszfaltra tervezett motorgumi.

Egyáltalán nem játék, ezért mindig bizonyosodjunk meg, hogy a terepviszonyoknak megfelelő felszerelést használunk! Ha a kedvenc jármű egyben mindennapi munkaeszköz is, akkor érdemes jól megválasztani a motorgumi fajtáját, hiszen télen teljesen másak a viszonyok és ezeket is figyelembe kell venni. A gondtalan vezetés élménye biztosított, ha minden a helyén van és mi is a dolgok urai vagyunk.

yatoo