A legolcsóbb szerver rack szekrény

Szerver rack szekrény
Szerver rack szekrény

Akárcsak a szerverek legtöbb alkatrésze, úgy a hardvereket tároló szerver rack szekrény sem olcsó mulattság, hiszen egy server minden eleme lényegesen drágább, mint egy szimpla asztali számítógépé. Ebből következik, hogy bár beszélhetünk legolcsóbb szerver rack szekrényről, az általánosságban csak önmagához, illetve felsőbb kategóriás változataihoz képest tekinthető olcsóbbnak, de akárcsak minden másból, úgy egy szerver rack szekrényből sem érdemes a belépő szintűt választani, ezzel ugyanis veszélyeztethetjük szerverünk épségét és tartósságát is.

A szerver rack szekrény ugyanis bár elsődlegesen egy légkondicionált, hűtött szerverterembe való, de magánfelhasználásra is gyakran választják ezt a tárolót, ilyen esetekben pedig szempont a jó elrendezés, a masszívság – főleg a falra szerelhető változatoknál –, de bizonyos mértékig a jó szellőzés is elengedhetetlen eleme egy szerver rack szekrénynek, a legolcsóbb változatok pedig nem biztos, hogy képesek eleget tenni ezeknek a követelményeknek. A szerver rack szekrény árát ugyanakkor nem is tulajdonságai, sokkal inkább mérete határozza meg. Az efféle tárolóeszköz ugyanis bár arra szolgál, hogy minél több hálózati eszközt tegyünk bele és minél nagyobb szerversűrűséget tudjunk elérni általa, de óriási méretbeli különbség lehet az egyes darabok között, így 4U-tól akár 48U-ig is terjedhet a méretük, ami természetesen a szekrény árára is komoly hatással van.

Hiába is keressük tehát a legolcsóbb szerver rack szekrényt – legyen akár HP, akár Dell, akár IBM, akár Fujitsu szerver gépünk –, az árat a legtöbb esetben a hardverek határozzák meg, valamint saját igényeink, ebben segít a legjobb döntést meghozni a szerverdiszkont. Ha mindenképpen olcsóbb megoldást szeretnénk, válasszunk torony kialakítású házat, amit ugyan nem tehetünk szerverterembe, de sokkal költséghatékonyabban juthatunk hozzá.

yatoo