A motorok használatának előnyei és hátrányai

Itt a jó idő, érdemes motorozni.
Itt a jó idő, érdemes motorozni.

Sokunknak szükségünk van egy kis extrém kikapcsolódásra, hogy távolabb kerüljünk a szürke hétköznapok mókuskerekétől. A motorok kiváló lehetőséget nyújtanak erre. A hosszú egyenes úton motorozni, menni amerre az út visz minket sokunknak életérzésként jelenik meg életünkben.

A motorozás persze nem csak erről szól. Van, aki a munkahelyére is motorokkal közlekedik. A forgalomban sok előnnyel járhat, ha valaki motorral közlekedik. A motorok szabadon előremehetnek az autók között és ezt már nem bünteti a rendőrség sem.

Teljesen legális módon közlekedhetnek a kocsik között és egy több kilométeres városi dugón percek alatt átjuthatnak a motorok, míg az autók akár több órát vesztegelhetnek a dugóban. A motorok vezetésére a legkisebbeken kívül általában külön jogosítvány kell. Rengeteg különböző típusú és erejű motor létezik az 50 köbcentistől az 1000 köbcentis feletti példányokig. A motorok más érzést nyújtanak a közlekedéskor, mint egy autó, azonban megvannak a saját hátrányai.

A közlekedés néha jóval veszélyesebb lehet, hiszen nincs körülöttünk egy stabil építmény és váz, amely megvéd minket egy esetleges karambol esetén. A motorok használata szinte mindig védőfelszereléshez kötött pont ezért, hiszen egy karambol esetén sokkal komolyabb következmények várnak a motorosra, mint az autót vezető sofőrre. A bukósisak használata kötelező, ha motorokat vezetünk, mivel a leggyakoribbak a fej és gerincsérülések szoktak lenni. A motorok vezetésénél mindig legyünk körültekintőek és óvatosak, hiszen könnyen az aszfalton végezhetjük.

yatoo