A mozaik kődivat egyre népszerűbb hazánkban is

mozaik
Mozaik

A kődivat egyre inkább megjelenik a hazai otthonokban is. Dekoratív lakberendezési elem, amit kedvünk szerint tudunk alkalmazni. A mediterrán jelleget az érdekes formájú kavicsok adják. A szabálytalan formáival hódító mészkő méretre vágott alakokban is rendelhető. Minimálisan megjelenik a márvány, a lávakő és az onyx is. További kőelem fajták: négyzet, téglalap alakú vagy 3 dimenziós. A mozaik lap vastagsága változó, és sokszor saját igény szerint is kérhető.

A mikro mozaik népszerűsége terjed, nagysága 1 x 1 cm. Sokan kombinálják üveggel, fémmel. Felületük lehet fényes, matt vagy antik hatású. A pasztell színek mellett megjelenik a tűzpiros, lila, arany, ezüst mozaik burkolat is. A korabeli szakértők minden egyes mozaik darabkát egyenként rakott le. A mai hálós technikáknak köszönhetően szinte pillanatok alatt felhelyezhető a mozaik kő. A háló átlagos mérete 30 x 30 cm. Sőt, akár ollóval kisebb darabokra vagy csíkokra is vágható. Érdemes olyan mozaik kőt választani, ami tökéletesen illeszkedik a már meglévő burkolathoz. A legnépszerűbbek közé tartozik az indonéz mozaik kő, amely nagyon finomra meg van munkálva. Könnyen kezelhető, egymásba illeszthető és így gond nélkül felhelyezhető falra és akár padlóra is. A mészkő mozaik színes márványkockákat jelentenek. Dekorációs elemként szokták használni. A mészkő mozaik fajtái: csiszolt, bányanyers vagy rusztikus. Többféle méretben, vastagságban és színben is megrendelhető. Visszafogott és barátságos megjelenést kölcsönöz otthonának. A pala dekorkő főleg beltéri kialakításokhoz szoktuk használni.

A standard méretű dekorkővel nagyon könnyű dolgozni. A kézzel készített, olasz antikolt dekor kő elegáns látványt nyújt. Nagyon jól kombinálható arany, ezüst, réz színekkel. A népszerűvé vált kő mozaik mellett megjelent az üveg-, fém mozaik lapok is. A nemes egyszerűségével nagyon különleges hatásokat tudunk elérni. A visszafogott színek és az erős, karakteres formáknak köszönhetően nagyon jól alkalmazkodik a modern elképzelésekhez is.

yatoo