A téli gumi akció megszépíti a vásárlást

Nyakunkon a nyár! A fergeteges bulik, végtelen szórakozás és önfeledt pihenés időszakában keveset gondolunk a télre, s mindarra, ami a szóban forgó évszakkal jár. Nem töprengünk a gázszámlán, gondolatban nem ellenőrizzük a téli ruhatárunkat, sőt, arra sem igazán gondolunk, milyen „cipőt” húzunk az autónk „lábára”, holott ez utóbbit nem lehet elég korán bebiztosítani. Azt már minden kezdő autós tudja, nyáron nyári gumit kell használni, a zimankó beköszöntével pedig télit. De mikor is kell váltani? Mi a különbség a két abroncs között? Jelen cikkünkben ennek jártunk utána, ha aktuális az Ön esetében az abroncs-vásárlás, mindenképpen tartson velünk!

Nos, kezdjük azonnal egy jótanáccsal: ha még nincs téli abroncsa, esetleg tervezgeti a már meglévő kicserélését, ne várjon vele a hideg idő beköszöntéséig. Általánosságban elmondható, a téli gumi akció nem október-november környékén kínál fantasztikus lehetőséget a vásárlásra, sokkal inkább június-július hónapokban. Bizony, ha szeretné költséghatékonyan megúszni a vásárlást, a téli gumi akció fantasztikus lehetőséget biztosít erre. Abban az esetben, ha a leárazások keretén belül vásárol a hideg időre alkalmas abroncsot, két legyet üt egy csapással, hiszen nemcsak a gépjárműben helyet foglalók biztonságáról gondoskodik, de a családi kasszát sem kell kifosztania.

A kérdésre, miszerint mikor kell megejteni a látogatást a gumiszervizben, nos, a hőmérő adja meg a választ: amint a hőmérséklet eléri a 7C0-t, irány a szerviz! Az abroncs-csere során a nyári jóval keményebb, kevésbé barázdált gumit a szerelő kicseréli a puha, mélyen barázdáltra, így biztosítva az autónk jobb tapadását a jeges, csúszós utakon. Az igazsághoz persze azt is hozzátartozik, hogy a télen használt termék nem olcsó, főleg, ha igyekszünk minőségit választani- és miért is ne tennénk így. A téli gumi drága mulatság, ám szerencsére van megoldás!

Érthető, ha egyes sofőrök ódzkodnak használt abroncsot venni, viszont nem szívesen húznak ki a zsebükből több százezer forintot sem a vásárláskor. A megoldás a már említett téli gumi akció! Hol? Nos, az attól függ, melyik márkát preferálja. Ahhoz, hogy kiderüljön, hogyan tudja költséghatékonyan beszerezni az abroncsokat, elég csak beírnia az internetes keresőjébe a téli gumi akció kulcsszavakat, és szemezgetni a felbukkanó találati eredmények között. Ha nem biztos a dolgában, érdemes fórumokon érdeklődni, hiszen ezeken a felületeken a tapasztalt sofőrök írott tanácsai sokat segítenek azoknak, akik egyelőre még nem biztosak a dolgukban.

yatoo