Mesék az autóbontóból-, avagy van élet a halál után?

Az autótulajdonosok jól tudják, az első verda hihetetlen módon a szívéhez tud nőni az embernek. Ez a jelenség akkor igazán releváns, ha a szóban forgó gépjármű része volt a mindennapjainknak, tanúja a nagy sikereinknek és bukásainknak. Bizony, a szeretett kocsi rengeteg emléket hordoz az életünk nagyobb mérföldköveiről, az itt-ott lévő külső és belső horzsolások, sérülések pedig ezer meg egy történetről regélnek. Az első igazán szeretett autó atmoszférájában még ott lebeg azon a bizonyos fontos randin lopott csók íze, a kínai kaja által ejtett egykor élénk színű, ma már csak halovány folt, a kisbabánk illata, amit még akkor is lehet érezni, ha a szóban forgó csöppség időközben felnőtt, és már ő is saját autóval és családdal rendelkezik.

Bizony, az autó jóval több, mint az eszköz, ami A pontból B pontba szállít minket- az autó családtag. De sajnos az idő szörnyű vasfoga nem válogat, nem kímél semmit és senkit, így megrágja és megemészti azt az eszközt és tárgyat is, amely sok esetben már olyan idős, hogy csak a legelszántabb erőfeszítés és a mély szeretet tartja még működésben. Az ilyen esetekben – bár elsőre valószínűleg a gondolat is sértő lesz – az autóbontó jelenti az egyetlen olyan opciót, amelynek keretén belül a szebb napokat is látott, hűséges társ méltó módon búcsúzhat e siralomvölgytől, ami történetesen a mi világunk. De mi is történik tulajdonképpen a kocsival az autóbontóban? Nos, e cikkben néhány rövid pontban összeszedtük azokat a lépéseket, amelyeken a szeretett verda át kell, essen, ha beteljesedik a végzete.…

Denso autóalkatrészek – japán minőség

Az autóipari beszállító világa is folyamatos fejlődés alatt áll. Ugyanis a technika rohamléptekkel halad előre, amit a gyártóknak is követniük kell. Régen a legtöbb alkatrészt maguk az autók gyártói készítették, de ma már ez nem így van.

A Denso autóalkatrészek gyártását a Toyota cégből különvált gyár végzi, a második világháború vége óta. Még mai is a japán autógyártók legnagyobb beszállítói, de technológiai fölényüknek köszönhetően mára, az európai autóipar sem nélkülözi termékeiket.

Egy jó felni megszépíti az autóját

Az autók szerelmesei mindent megtesznek, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki járműveikből. Nem csak a teljesítmény terén, hanem a kinézetüket is állandóan javítják, szépítik, hogy az övék legyen a környék legszebb és leggyorsabb autója.

Az autótuningolás mára már külön iparággá fejlődött. Rengeteg autószerelő-műhely váltott át tuningautók készítésére. Ez nem csak abból áll, hogy feljavítják az autó teljesítményét, hanem különböző látványos elemekkel is ellátják. Nem is gondolnánk, de egy szép, különleges felni is sokat javíthat az autónk kinézetén.

Autóalkatrész webáruház

A szervizekkel mindenki meg van szokva, hogy helyben végzik a munkálatokat, hogy az autót oda kell szállítani. A metaautoszerviz.hu egy teljesen új módot nyújt az autó javítására és átvizsgálására. Csak annyi a dolga, hogy ellátogat a weboldalra és időpontot kér. Mindezek nem igényelnek öt percnél több időt és könnyen végezhetőek. Csak kiválasztja a jármű típusát, a márkáját és az Önnek megfelelő időpontot. Az oldalon meg kell adnia néhány hiteles személyi adatot is, amit a cég dolgozói óvatosan használnak fel és nem adják át senkinek.…

A féktárcsa cseréjének fontossága

Autónk fékezőrendszerének hatékony működése elengedhetetlenné válik abba a pillanatban, amikor a biztonságos közlekedés kerül szóba. A fék szerkezetének minősége nagyban befolyásolja azt, hogy milyen teljesítménnyel rendelkezik. A súrlódási tényezőről sem szabad megfeledkezni. A betét szerkezete ellenáll a korróziónak és a hajlítási szilárdságnak. A féktárcsa cseréjét időszakonként el kell végezni, hiszen egy kopó alkatrésznek számít. Igénybevételének sűrűségétől függ az, hogy milyen periódusokban kell kicserélni. A féktárcsa karbantartása és ápolása meghosszabbítja annak élettartamát.…

Volkswagen szélvédő csere a meghibásodás helyszínén

Féltve őrzött autója sajnálatos módon egy kisebb szerencsétlenség áldozata lett, ugyanis az útról felcsapódott kődarabnak köszönhetően, súlyosan megrongálódott a szélvédője? A kár annyira nagy, hogy nem is tud továbbindulni a legközelebbi szervizig sem? Ne essen kétségbe, hiszen a Volkswagen szélvédő csere a helyszínen is megejthető, aminek köszönhetően nem kell autómentőt hívnia.

A Pilis Autóüveg Kft. minden esetben szívesen segít Önnek a bajban, így ha segítségre szorul egy esetleges szélvédő meghibásodás miatt, akkor forduljon bizalommal hozzájuk! A jól felszerelt mobil szervizautónak köszönhetően pedig, alig egy óra leforgása alatt a helyszínen orvosolják az esetet. A sok éves tapasztalatuknak köszönhetően, valóban remek munkát végeznek, minőségi, eredeti gyári származású alkatrészeket használva. Akár kisebb meghibásodások esetén is fordulhat hozzájuk, hiszen elvállalják a szélvédő javítását is, amennyiben ez megoldható és a kár nem túlságosan nagy. …