Autómentőre bármikor szüksége lehet egy autósnak

A tréleres autószállítás óriási segítséget jelent a bajban. Sajnos bármikor, amikor beülünk az autóba benne van a pakliban, hogy baleset ér minket. Nem feltétlenül azért, mert figyelmetlenek vagyunk vagy vétünk a kresz szabályai ellen, hanem azért, mert valaki más rosszul veszi be a kanyart, túl gyorsan halad, esetleg nem ad elsőbbséget. Előfordul, hogy ilyenkor annyira megsérül az autó, hogy az egyetlen megoldás a vontatás. Ilyenkor nincs mit tenni, tárcsázni kell az autómentő számát, aki kérésünkre elszállítja a meghibásodott járművet.

Durva növekedés: a közúti balesetek alakulása 2020-ban

Sajnos a mai rohanó életmódunk miatt, egyre több a közúti baleset. Sokan úgy vezetnek, hogy közben telefonálnak, másra figyelnek vagy a gondolataikba feledkeznek. Sok esetben elég csak egy pillanat ahhoz, hogy megtörténjen a baj és ott álljunk a totálkáros autónk felett azon gondolkodva, hogy mit tegyünk? Honnan kerítsünk egy olcsó autómentőt? A balesetek gyakoriságának növekedését a KSH 2020 évre vonatkozó adatai is alátámasztják. Míg az 1. negyedévben “csak” 635 eset történt, addig a 4. negyedévben 2273, ez csupán a fővárosra vonatkozó statisztika. A teljes országot górcső alá véve így alakulnak a számok: 1. negyedév 2889, a 4. negyedév 10.476 baleset. (forrás: KSH) Bármi is legyen az oka ennek a durva növekedésnek, a számok bizonyítják a gondolatot, miszerint egy autósnak bármikor szüksége lehet a tréleres autószállításra.

2021

Tévhitek az autós balesetekről

Bár a közúti balesetek bármikor bekövetkezhetnek, sokan el sem tudják képzelni milyen is az, amikor koccanás, összeütközés vagy frontális karambol történik. Talán ez az oka annak, hogy nap mint nap rengeteg téves elképzelés születik.

Ha elindul az autóm, akkor nincs baj

Szerencsére nem minden ütközés végződik úgy, hogy az autót daruval kell kiemelni az árokból vagy egyenesen a roncstelepre kell szállítani. Ami azt illeti, az esetek nagy részében be tudjuk indítani a motort és haza tudunk menni vele. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem történt vele nagy baj. Laikusként nem biztos, hogy meg tudjuk állapítani a sérülés súlyosságát, illetve annak következményeit. Bármekkora kár éri a gépkocsit nem szabad elzárkózni a tréleres autószállítás vagy autószerelés lehetőségétől.

A biztosító minden káromat megtéríti

Ez is óriási tévhit, ami azonnal megdől, amikor mi vagyunk a baleset elszenvedői. Persze nincs kizárva, hogy a biztosító valóban rendezi a számlánkat, annak minden tételével együtt, de nem ez a jellemző. Számíthatunk rá, hogy a biztosító mindent elkövet annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb pénzt kelljen kiadnia. Az első és egyik legfontosabb feladatunk annak bizonyítása, hogy nem mi voltunk a hibásak. A dolog sokszor már ezen a ponton elbukik. Elméletben talán tudjuk, láttuk, hogy mi történt, de ha nincs kézzel fogható bizonyítékunk vagy szemtanúnk, aki látta a balesetet, akkor bármennyire is igazságtalan, nekünk kell rendezni a költségeket.

1 éven belül biztos nem lesz két balesetem

Sokan úgy hiszik, hogy létezik egy olyan kimutatás, miszerint, ha valakit baleset ér, akkor jó ideig nem kell számítania arra, hogy az megismétlődik. Talán így is van, azt viszont nem lehet tudni, hogy ezt bizonyítja-e hivatalos statisztika vagy sem. Ha autóvezetésről van szó, akkor nem szabad a valószínűségi adatokban bíznunk. Közúti balesetek sajnos bármikor előfordulhatnak. Ez még abban az esetben is igaz, ha az idei évben már elszenvedtünk egyet. Ennek legfeljebb csak annyi előnye lehet, hogy már van tapasztalatunk az ügyintézésben, illetve a tréleres autószállítás megrendelésében, amennyiben szükség volt rá.

Jobb félni, mint megijedni

Vezessünk szabályszerűen és figyeljünk egymásra! A saját részünkről ennyit tehetünk a közúti balesetek elkerülése érdekében. A biztonság kedvéért pedig mentsük el egy olcsó autómentő számát, akit fel tudunk hívni, ha bajba kerülnénk. Érdemes olyan szakembert választani, aki non stop autómentéssel foglalkozik, hiszen akkor éjjel-nappal számíthatunk a segítségére, közreműködésére.

yatoo