Autószerviz választási útmutató

A férfiak abszolút nem rejtik véka alá az érzelmeiket, ha az autójukról van szó. Bizony, az erősebbik nem képviselői eszelősen rajonganak a saját verdájukért, és ennek megfelelően óvó gondoskodásban és figyelemben részesítik a járgányt. Manapság már az sem ritka, ha egy pasi autókozmetikába viszi a járművét, és havi viszonylatban kőkemény forintokat költ az autóra, de persze azoknak, akik nem szeretnének átesni a ló túlsó oldalára, szintén megvannak a saját alternatíváik arra, hogyan őrizzék meg a járgány minőségét és nem utolsó sorban a szépségét.

A szakemberek azt tanácsolják minden autótulajdonosnak, hogy ne várjanak addig az autószerviz meglátogatásával, amíg valami baj lesz a gépjárművel. A szokásos téli-, nyári gumi csere mellett érdemes évente legalább egyszer elkocsikázni a választott autószervizbe, és alaposan kivizsgáltatni a gépet. Persze a kérdés, hogyan válasszunk megfelelő autószervizt, még megválaszolásra vár. A legtöbb esetben az a kézenfekvő, hogy a delikvens időhiány függvényében – leginkább a kényelem címszó alatt – a lakásához legközelebbi szervizt választja – persze ez még nem garantálja a minőségi bánásmódot és a szakértelmet. Érdemes kicsit mélyére nézni a kérdésnek, és időt szánni a tökéletes műhely kiválasztására.

A másik roppant releváns kérdés, hogy milyen árakkal dolgozik az adott szerviz? Nos, az igazság az, hogy a minőséget minden esetben meg kell fizetni – persze az ésszerűség határain belül maradva-, sőt, a túl alacsony árak okot adhatnak a gyanúra is. Olcsó húsnak híg a leve, tartja a mondás, és a tapasztalat azt mutatja, a kijelentés különösen érvényes az autószervizek esetében. Higgye el, olykor az olcsóbb a drágább! A másik fontos választási szempont az idő és a gyorsaság. Tény, hogy senki nem válik meg szívesen az autójától, főleg, ha a szóban forgó járgány a napi közlekedés eszközét képezi. Ebből kiindulva roppant fontos, hogy a választott műhely milyen gyorsan oldja meg a problémát, illetve, hogy biztosít-e csereautót a szerelés idejére.

Ne feledje, az sem jó, ha a szerelő kapkodósan dolgozik! Végül, de nem utolsó sorban, érdemes azt is meghallgatni, mit mondnak az emberek a kiszemelt autószervizről. Ha az ismeretségi körünkben senkinek nincs tapasztalata a műhellyel kapcsolatban, hívjuk segítségül a net népét! A különféle fórumok már jó indulópontot biztosítanak a továbbiakra nézve, hiszen az interneten az emberek köztudomásúan sokkal könnyebben leírják a valóságot, mint tennék azt személyesen, „face-to-face”- az anonimitás hatalmas motivátor. Abban az esetben, ha kellő információval felvértezve úgy érezzük, kiválasztottuk a szervizt, nincs más hátra, mint előre. Figyelem! Soha nem késő meggondolni magunkat! Amennyiben személyesen nem nyeri el a tetszésünket a hely, vagy azt érezzük, a szerelők nem segítőkészek, sosem késő váltani.

yatoo