Az airsoft fegyverek nem okoznak sérülést

Biztonságos airsoft fegyverek
Biztonságos airsoft fegyverek

Ha már unja a focit és valami izgalmasabb csapatsportra vágyik, akkor próbálja ki az egyre népszerűbb airsoftot! Ez nagyon hasonlít a mindenki által jól ismert paintballhoz, azzal a különbséggel, hogy az airsoft fegyverek jobban hasonlítnak a valódi fegyverekhez.

Ugyanakkor a kilőtt golyók nem hagynak festéknyomot az „áldozaton”. Itt a találatot kapott játékosnak kötelessége jelezni, hogy ő kiesett a játékból. Ezt tehát igazából egy becsületjáték. Továbbá egy nagyon jó stratégiai játék is. Az airsoft fegyverek tökéletes utánzatai a valódi fegyvertípusoknak.

Viszont ezek műanyagból készülnek és nem rendelkeznek akkora energiával, mint a valódiak. Éppen ezért, az általuk kilőtt műanyaggolyók nem okoznak maradandó sérüléseket. Néha előfordulhat, hogy kisebb horzsolást vagy bőrpirosodást okoznak, de ez bármelyik csapatjáték során megtörténhet.

Tehát semmivel nem veszélyesebb a focinál vagy bármelyik más csapatjátéknál. Az airsoft fegyverek bárki számára megvásárolhatóak, aki betöltötten a tizenhat évet. Semmilyen engedély nem szükséges a használatukhoz.

yatoo