Az autós bluetooth kihangosítóval elkerülhetjük a büntetést

Az autós bluetooth kihangosító igazi nyeretesei azok, akik napi akár több órát utazással vagy munkába járással töltenek. Egy fontos hívás bármikor „beeshet”, tekintet nélkül arra, hogy éppen otthon vagy úton vagyunk. Azonban vezetés közben a telefont kezünkbe tartva nem csupán a közlekedés biztonságát, hanem saját pénztárcánkat is veszélyeztetjük. A modern autós bluetooth kihangosítók nem csak megoldást kínálnak erre a problémára, de sok darab még zenehallgatásra, hangalapú vezérlésre vagy egyéb funkciókra is képes. Nézzük is, mit kell szem előtt tartanunk a legjobb autós kihangosító megtalálásához és milyen lehetőségeink vannak.

Milyen szempontok lényegesek az autós bluetooth kihangosító kiválasztásakor?

Egy autós telefon kihangosító kiválasztása a használat gyakoriságától, a kívánt hívásminőségtől vagy az extra funkciók iránti igényeinktől függ. A skála egyik végén az egyszerű bluetooth fejhallgató áll, míg a másikon a meglévő sztereó rendszert használó beépíthető autós kihangosító.

Hangminőség

Hangminőség alatt a fogadott hívások és a mi beszédünk minőségét is értjük . Egy autó belseje, különösen nagy sebesség mellett nem a legjobb környezet a mikrofonok számára. Ezért nem csak a hangszóró minősége fontos, hanem mikrofonunké éppúgy. Az ablakra vagy a műszerfalra erősített bluetooth kihangosító előnye, hogy a mikrofon közel helyezkedik el, sokat javít beszédünk minőségén. A beépíthető autós kihangosító a sztereó hangszórókon keresztül továbbítja hangot, így kiváló hangminőséget biztosítanak.

Elhelyezés és kezelhetőség

Szintén fontos a kezelhetőség, szorosan összefügg a biztonság kérdésével is. Fontos, hogy a kihangosító kezelőfelületén milyen könnyen és biztonságosan lehet hívásokat fogadni vagy kezdeményezni anélkül, hogy levennénk az útról szemünket. Léteznek érintőképernyős és gombos változatok is, például, egy kormánykerékbe épített gomb formájában.

Speciális funkciók

A hangalapú vezérlés lényegesen megkönnyítheti a dolgunkat vezetés közben, legyen szó hívások fogadásáról vagy kezdeményezéséről, esetleg zenelejátszónk kezeléséről. Ha például többen használunk egy céges autót, akkor bizonyos típusok lehetővé teszik a saját telefonkönyvek szinkronizálását. Ezeken kívül is számos kiegészítő funkció elképzelhető, a navigációtól kezdve az utolsó számok újratárcsázásáig, amelyek tovább egyszerűsítik a használatot. Szintén fontos, hogy van-e lehetőség telefonunkat használat közben tölteni.

Milyen típusú autós bluetooth kihangosítók léteznek?

A legegyszerűbb megoldás egy bluetooth fejhallgató, pontosabban bluetooth headset beszerzése, amit akár már pár tízezer forintért is megtehetünk. Egyszerűen illeszkedik a vezető fülére, a kényelmes viselet mellett a headsetek hangminősége és a bluetooth kapcsolat erőssége is javult az elmúlt években és már képesek biztosítani a jó beszédminőséget. Hasonlóan egyszerű megoldások a napellenzőre csíptethető autós kihangosítók is. Ezeknél a daraboknál azonban, bár hangminőségük megfelelő, túl sok extra funkcióval nem számolhatunk, már csak azok egyszerű kialakítása miatt sem.

Blutooth kapcsolat az autórádióra

Sok telefon kihangosító autóba könnyen beszerelhető, megfelelő hangminőséget és extra funkciókat is kínál. Vannak olyan változatok, amelyeket egyszerűen, egy tapadókorong segítségével a szélvédőre ragasztunk, míg másokat a kormánykerékhez tudjuk rögzíteni, ahonnan akár zenéinket is vezérelhetjük. A legtöbb ilyen készülék közvetlenül az autórádióra csatlakozik, egy transzmitter segítségével, a hangot pedig bluetoothon keresztül továbbítja.

Beépíthető kihangosító

A beépíthető autós kihangosító közvetlenül az autó elektromos hálózatán továbbítja a jelet az autórádió felé, a hangminőség szinte olyan, mintha rádiót hallgatnánk. Ezek a legdrágább darabok, legtöbbjük esetén még a beépítés költségével is számolnunk kell. De ha igazán extra, kényelmes funkciókra és kiváló hangminőségre vágyunk, akkor ez tűnik a legmegfelelőbb megoldásnak.

yatoo