Az évközben történő kgfb váltás egyre több autóst érint

Kgfb váltás

A legtöbb szó mindig a novemberi kötelező biztosítás kampányról esik, ettől visszhangzik az internet, a sajtó már ősz elejétől, az autósok számtalan tippet és trükköt kapnak különböző portálokon. Mit és hogyan kell csinálni, ahhoz, hogy olcsó, megbízható kgfb szerződést kössenek. Ez természetesen nem csoda, hisz az év végi kötelező biztosítás közel 3,3 millió autóst érint.

Annál kevesebb szó esik azokról, akiknek év közbe esik a kgfb évfordulójuk. Mivel 2010. január. 1 után év közben vásárolt gépkocsik kötelező évfordulója szintén év közben esik, így ezen autósok száma már a 800 ezret is meghaladja.

Mivel egyre többen vásárolnak gépkocsit év közben ezért az év közbeni új kötelező biztosítás kötések száma lényegesen meghaladja az év végi kampányban kötött szerződésekét. Épp ezért elmondhatjuk, hogy az év végi kötelező biztosítás váltás kampányhoz hasonlóan az évközben történő kötelező váltás egyre több autóst érint.

Érdemes azonban minden autósnak erről feljegyzést vagy emlékeztetőt írni, mert váltás esetén, hasonlóan az év végi kötelező váltáshoz, itt is minimum 30 nappal az évforduló előtt írásban kell eljuttatni a felmondó levelet a biztosítóhoz. De akár 200 nappal az évforduló előtt is fel lehet mondani a szerződést. Ez azt jelenti, hogy az év közben eső kötelező biztosítás évfordulójához viszonyítva, akár hónapokkal előtte is megejthetik a váltást. Természetesen az új kötelező biztosítás évfordulókor lép érvénybe.

Szerencsére az autósok nem érezhetik magukat beskatulyázva a kötelezővel, mert így vagy úgy, de több féle lehetőség között választhatnak, hogy mindig a legelőnyösebb szerződést kössék meg.

yatoo