Beltéri kamera az álkamerával szemben

A beltéri kamera jelentősége
A beltéri kamera jelentősége

Az emberek nap mint nap azért dolgoznak, hogy megteremtsék a családjuk és önmaguk számára az alap életkörülményeket. Ha betörés áldozatává válik, akkor még néhány ezer forint hiánya is mélyen érintheti.

Az elkövető felderítése viszont beltéri kamera felvétele nélkül igazán hosszadalmas és sok esetben eredménytelen művelet, a rendőrség és a biztonsági szervek számára. Sajnos az ilyen elkövetőket nem állítja meg egy beltéri kamera, de a beazonosításukban és a kézre kerítésükben sokat segíthet.

Ebből következik, hogy az álkamerák csak a nagyon kezdő bűnözőket rettenthetik el, akik még ilyet nem láttak. Amennyiben belegondol, mindenki látott életében ál biztonsági kamerát. Viszonylag könnyű megkülönböztetni az igazitól, ezért is csak nagyon apró százalékát háríthatja el a bűncselekményeknek.

A beltéri kamera felvételei által, alapjellemzők még akkor is felismerhetőek, ha a tettes eltakarja az arcát. A testmagasság, öltözék és hajszín mind nyomra vezetheti a hatóságokat. Ezért is fontos olyan helyre felszereltetni, ahonnan a helyiség legtöbb és legfontosabb része látszik.

yatoo