Dual sim android – ütős páros

Dual sim android

Elmondhatjuk, hogy hazánkat szinte ellepik már a dual sim, azaz az egy időben két sim kártyát kezelő mobiltelefonok. A második lépés pedig az volt, mikor a dual sim mellé megjelentek az android operációs rendszerű mobiltelefonok. A kettő együtt, a dual sim android pedig egy teljesen más dimenziót nyitott meg a mobilkommunikáció terén.

Ráadásul a legújabb hírek is azt bizonyítják, hogy az android egyre csak erősödik. Év végére az okostelefonok 43 százalékán már valamilyen android operációs rendszer fog futni, legalábbis az amerikaiak ezt jósolják. Ez azért még egy olyan kontinensre levetítve, mint Amerika is óriási szám, hisz ez 6 százalékkal magasabb, mint a 2011-es év végi adat.

A legmerészebb előrejelzések szerint pedig 2014-re az android részesedése simán eléri az 50 százalékot.

A mobil operációs rendszerek terén érdekes módon nem az Apple cég iOS platformja szenvedi meg, hanem a BlackBerry, ahhoz képest, hogy a „feketeszedres” készülékek és operációs rendszerük két éve még piacvezetőnek számított.

Ahogyan a Windows mobile-nak sem túl rózsás a helyzete, aminek a jelenlétét a világ kommunikációs piacán még 10 százalékra sem jósolják.

Érdekes módon az android operációs rendszer sikerét az Egyesült Államokban a legfiatalabb és a legidősebb korosztály együttesen segíti elő.

Hazánkban is az android operációs rendszereket futtató mobiltelefonok és egyéb készülékek a legnépszerűbbek, ami elsősorban a mobilinternet használatában merül ki.

yatoo