eco Casco

Casco

A biztosítók az egyre jobban elöregedő magyarországi gépjármű-állomány Casco biztosításáért is szeretne tenni valamit.

Például a Generalinál biztosított autók életkora 10 évre rúg, míg a Casco esetében az autók 6-10 éves átlagéletkora eléri az 50%-ot is. Ez a tendencia pedig a kárkifizetéseknél is nagyban meglátszik. Ezért a Generali biztosító kidolgozta a költségtakarékos Cascot, azaz Eco Casco-t dolgozott ki, amely az idősebb autók számára is elérhetővé teszi a teljes körű biztosítottságot.

A KSH szerint a Magyarországon futó gépjárművek átlagéletkora 2012-ben elérte a 12 évet, ugyanez négy évvel ezelőtt csak 9 év volt, ezzel párhuzamosan az új gépjárművek értékesítése nagyban visszaesett.

A Generali biztosító az idei Casco kártérítésből 558 milliót fizetett ki 2-12 év közötti gépkocsik után, míg a többi gépjárműre, alig 100 millió forintot.

Ez az adat is azt mutatja, végre valakinek fel kellett ismernie, hogy a Casco biztosítottság mennyire fontos az idősebb gépjárművek számára is.

A Generali eco Casco biztosítása a hagyományos Casco biztosításoknál kedvezőbb feltételek mellett nyújt törés-, lopás-, elemi kár és önálló üvegtörés esetén teljes körű fedezetet, egy két éves autónál alig több mint két ezer forintért. Az eco Casco mellé egy kárrendezési szolgáltatást is kínál, ami azt jelenti, hogy a károsult az eco partner-szerviz listából kiválaszthatja azt a műhelyt, ahol a gépjárművét megjavíttathatja.

yatoo