Fogbeültetés – a megoldás!

Fogbeültetés technológia
Fogbeültetés technológia

Ma Magyarországon rengeteg olyan ember éli az életét, akiknek egyáltalán nincs vagy hiányos a fogsora. A mai napig alternatív megoldásként semmi más nem jöhet szóba csak a műfogsor, ami, valljuk be egyáltalán nem olyan, mint az eredeti fogsora lenne a szájában. Egy áthidaló megoldás, ám ez sem a legtökéletesebb. Egy idő után a fogprotézis is javításra vagy akár cserére is szorulhat, hisz az öregedéssel az álkapocs csont illeszkedése megváltozik. Így 4-5 évente mindenképp szükséges a műfogsor cseréje. Ráadásul egy műfogsort hetekbe, hónapokba kerül megszokni, sőt, van, akinek egyszerűen pszichológiailag is nehéz feldolgozni, hogy protézist visel. Az étkezés a kezdeti időszakban sok türelmet igényel, újra kell tanulni fogsorral enni, ami ráadásul egy idegen anyag. Ezzel szemben még alig ismerik a fogbeültetés lehetőségét.

Ami azért is lenne végre időszerű, mert ma Magyarországon tízből kilenc embernek van legalább egy darab hiányzó foga. És általában ez csak a kezdet, mikor a fogsor elkezd romlani utána csak idő kérdése, hogy mikor hullanak ki sorban a fogak. Emellett az elöregedett hidak, amelyekkel általában nem foglalkoznak mind-mind olyan problémák okozói, amit a fogbeültetéses technológiával lehetne csak orvosolni.

Ezt a megállapítást az Amerikai Implantációs Fogászati Társaság (AAID) tette közé, nyomatékosítva a felmérések szerinti tényt, miszerint a beavatkozások 97%-ban sikeresebbek, gyorsabbak, tartósabbak fogbeültetéssel, mint a hidakkal történő fogpótlás.

Érdemes elgondolkodni, amíg csak egy-két fogunk hiányzik addig szinte nem is törődünk a jelenséggel, ám ez hosszú távon nagyon kényelmetlen, kellemetlen, diszkomfort érzéssel párosul.

yatoo