Genfi Autószalon 2013

A Lamborghini Veneno a Genfi Autószalon egyik különlegessége
A Lamborghini Veneno a Genfi Autószalon egyik különlegessége

Megnyílt a 83. Genfi Autószalon, amelyre március 7-től, március 17-ig közel 700 ezer látogatót várnak a rendezők, a 11 napos seregszemlén pedig 900 autót mutatnak be. Idén is minden autógyártó képviselteti magát. A március 7-ei megnyitót szokás szerint két napos sajtónap előzte meg, ahol a világ média számára nyújtottak a bemutatandó autókról előzetest.

A Genfi Autószalon idei sikertermékei lehetnek a sportkocsik, a kombik és a kis szabadidő-autók, a sok újdonság és a remek szervezés több mint 10 ezer újságírót vonzott a rangos autókiállításra, amit a világ 5 legfontosabb kiállításai közé sorolnak a szakértők.

Idén vezető szerepet játszanak a lóerők a kiállításon, mintha minden gyártó erre hegyezte volna ki ide elhozott autóját. Újdonságnak számít a hibrid hajtású két bivalyerős, 900 lóerős autó: a McLaren P1 és a Ferrari LaFerrari. A kettő között a különbség csupán annyi, hogy a brit járműben egy 3,8 literes V8-as turbómotor, míg az olaszban egy 6,2 literes szívó V12-es motor dübörög a villanyhajtás mellett.

Abban biztosak lehetünk, hogy túl sok ilyen autóval nem fogunk találkozni az utakon, mert a Ferrariból 499 a McLarenből 375 darab készül mindössze. A két hipersportautó riválisa a Lamborghini sem akart lemaradni, bemutatta a Venenót, amiből eddig mindössze három példány készült el, a szuperautó közel 3 millió eurót kóstál, 750 lóerős, 6,5 literes V12-es motort kapott, valamint a karosszériája teljes egészében szénszálból készült, végsebessége pedig 355km/h, amit különleges állítható hátsó szárnnyal és hatalmas diffúzorral ér el.

Még mielőtt valaki azon gondolkodna, hogy megvásárolja a három sárkányparipa egyikét, csak szólunk, hogy mindhárom Veneno a gyártás megkezdése előtt elkelt.

yatoo