Gondolatok az autó eladása előtt

Abban az esetben, ha elérkezett az idő, és meg kell válni a kedvenc járgánytól, több lehetőség is áll az ember előtt. Annak, hogy a már-már családtagként kezelt gépjármű piacra kerül, rengeteg oka lehet: a tulaj újra, jobbra vágyik, esetleg más típusú autót szeretne a magáénak tudni, mert bővült a család, és az egykori 5 személyes már nem elég.

Sokan vannak, akik a kereskedelem könnyű útját választják, és egyszerűen meghirdetik az eladó autót, ám az igazság az, hogy ennél ötletesebben is meg lehet oldani az üzletet. Először is, meg kell határozni az eladni kívánt autó pontos árát. Érdemes azzal is tisztában lenni, hogy magánszemélyként Ön jóval drágább árat is kérhet, mint a használt autó kereskedők. Az őszinteség ez esetben is mérvadó!

Ügyeljen arra, hogy pontosan, semmit el nem titkolva kommunikálja le az autó állapotát, és a lehetséges hibajegyeket is emelje ki. Ez nemcsak pozitív benyomást kelt majd a leendő új tulajdonosban, de a későbbi reklamációt is kivédheti az őszinteség által. A potenciális vásárlókkal előre leegyeztette időpont előtt csinosítsa ki az eladó autót: mossa le kívülről, porszívózza ki belülről.

Az alapos takarítás alól természetesen az ablakok sem maradhatnak ki, de ha valóban biztosra szeretne menni, tegyen az utastérbe egy kellemes illatú légfrissítőt is. Ne feledje a gumiabroncsokat is leellenőrizni, hiszen nem kizárt, hogy a vásárló-jelöltek még aznap szívesen ki is próbálnák a meghirdetett gépjárművet. Okos gondolat ebben a szép állapotában lefényképezni az eladó autót, így a hirdetésben csatolni a vevő-csalogató képeket.

yatoo