Gyerekjáték – az önfeledt gyerekkorért

Gyerekjáték
Gyerekjáték

Minden korosztálynak meg vannak a maga játékai. Babakorban előszeretettel használjuk a csörgőket, a színekben tobzódó forgó, zenélő játékokat, amelyek elvonják, lekötik és fejlesztik a csöppségek figyelmét.

A zenélő babajátékok elsősorban a picik hallását, audiális képességét fejlesztik, fontos, hogy a kicsik minél korábban megismerkedjenek a zene és a dallam nyújtotta kellemes, nyugtató érzéssel. Ezzel együtt elkülöníthetik a zenét, a dallamot a környezeti hangoktól, sőt, akár ezt is ilyen játékos formában ismerhetik, tanulhatják meg.

Babakorban maximálisan oda kell figyelnünk, a gyerekjáték méretére, mivel a felülni még nem tudó gyerek arra már képes, hogy mindent a szájába vegyen, ezért a túl kis méretű játék fulladásveszélyt jelenthet. Amennyiben nem megfelelő anyagból készül a babajáték, akár mérgezést is okozhat.

Épp ezért a gyerekjátékok kiválasztásánál érdemes csak olyan játékboltot felkeresni, akár személyesen, akár online, ahol csemeténknek minőségi játékokat vásárolhatunk.

Nagyobbacska korban pedig számtalan olyan gyerekjátékkal meglephetjük gyerekünket, ami kreatívan készíti fel az iskolára, fejleszti érzékszerveit, logikai gondolkodását, ügyességét.

Legyen társasjáték vagy építőkocka fontos eleme a gyerek fejlődésének, maga a tény, hogy kiélheti játékszenvedélyét, mivel mindennek nevelési célzata is van, ráadásul játék közben olyan felszabadult légkör alakul ki a gyerekek körül, ami teljes mértékben felszabadítja bennük a fejlődésben lévő alkotó energiát.

A játszó gyerek derűs, ellazult, minden feszültségtől mentes a tevékenysége, épp ezért szülőként feladatunk, hogy csak jó minőségű, kreatív gyerekjátékok kerüljenek csemetéink kezébe.

yatoo