Használt robogó vásárlás, avagy a hirdetések útvesztőjében

Nyúljunk mélyebben a zsebbe, és vásároljunk újat, vagy érjük be a használttal? Hölgyeim és uraim, a motorosok örök kérdését olvashatták az imént, amelynek a helyes megválaszolására szenteltük ezt a cikket. Az igazság az, hogy az új robogó semmihez sem fogható hangulata utánozhatatlan – a pillanat, amikor lehámozzuk az ülésről a ropogós fóliát és megtesszük az első közös kilométert, elképesztő erővel bír.

Viszont, ha már annyira ragaszkodunk az igazsághoz, azt is fontos megemlíteni, hogy a használt robogó vásárlása is lehet éppoly kielégítő, mint a vadonatújé, főleg, ha megfogadunk bizonyos hasznos tanácsokat. Az internet, mint sok más esetben, a használt robogók tekintetében is megkönnyíti a dolgunkat – ám, ha nem tudjuk pontosan, mit is keressünk, meg is nehezítheti a helyzetet, mégpedig a találatok nagy mennyiségéből adódóan.

Naponta rengeteg új hirdetés kerül feltöltésre, a különféle portálokra, csak győzzünk mazsolázgatni közülük. De honnan tudhatjuk, hogy ezek a csoda-hirdetések nem hazudnak? A lényeg az, hogy ne hirtelenkedjük el a dolgokat, próbáljunk meg türelmesnek lenni, és legyünk válogatósak.

Abban az esetben, ha az egyik meghirdetett használt robogó valóban felkeltette az érdeklődésünket, ne restelljünk részletes felvilágosítást kérni arról, sőt, térjünk ki külön az esetleges hibákra is, természetesen közeli képekkel dokumentálva azokat. Az őszinteség fontossága felbecsülhetetlen értékkel bír! Ha eljön a nap a személyes találkozóra, ne csak egy modellt nézzünk meg, minimum 4-5 robogót is érdemes megtekinteni és kipróbálni, mielőtt bizalmat szavaznánk az igazinak.

yatoo