Hasznos tanácsok a gumiszervízből

Olcsó húsnak híg a leve, tartja a mondás, és valóban: ha egy köztudottan drága dolog túl jutányos áron érhető el, joggal kezdhetünk gyanakodni. A gumiszervíz szakemberei óvva intenek az olcsó abroncsok megvételétől mindenkit, természetesen nem minden ok nélkül. Viszont az a vágy is teljes mértékben érthető, miszerint az egyszeri sofőr nem szeretné teljesen kifosztani a családi kasszát csak azért, hogy a verda új „cipőt” kaphasson.

Mi akkor a megoldás? Létezik-e egyáltalán arany középút? Szerencsére van ilyen, tudhatjuk meg a gumiszervizesektől, csakhogy ennek a megtalálása roppant nagy figyelmet és gondos utánajárást igényel a vásárló részéről. Fontos tudni, hogy a kaucsuknak, vagyis a guminak, mint alapanyagnak megvan az a tulajdonsága, hogy kopik és szárad.

Nincs ez másként az abroncsok esetében sem. Még azoknak a gumiknak is ez a szomorú sorsa, amelyek épp most hagyják el a gyártósorokat – mi van hát akkor azokkal, amelyek használtan eladók és már jóideje koptatják az utakat? A gumiszervíz munkatársai számtalanszor láttak már ilyet, és sajnos nem egy esetben vezetett a rossz minőségű abroncs balesethez is. Éppen emiatt érdemes és ajánlatos is kicsit mélyebbre nyúlni a zsebben, hiszen könnyen lehet, hogy a testi épségünk múlik az ésszerű „gavallérián”. A téli-, illetve nyári szettek cseréjét sem tanácsos elodázni.

Honnan lehet tudni, hogy megérett az idő a szezonális garnitúra cseréjére? Nos, a gumiszervíz előtt kanyargó tömött sorok mellett a hőmérő is támpontot jelenthet. A 7C0 az a szint, ami alatt és fölött időszerű lecserélni a télit a nyárira, illetve fordítva. Sokat lehet azonban spórolni is a dolgon, főleg, ha a közlekedési szabályok betartása mellett megfelelően gondoskodunk a gumikról. A rendszeres használat persze előbb-utóbb éreztetni fogja magát a minőségen, de az az abroncs, amit megkímélnek, sokkal tovább bírja a strapát, mint az, amire abszolút nem fordítanak gondot.

yatoo