Kopott? Defektes? Segít az autógumi szerviz!

Az autógumi szerviz felkeresése minden autósnak létjogosultsággal bír, ha máskor nem is, de az évszakváltáskor aktuálissá váló gumicsere alkalmával mindenképp. Az autógumi javítás helyett, ma már sokan választják a cserét, hiszen a közlekedés biztonsága múlhat azon, milyen gumi kerül a járműre. Napjainkban olyan szolgáltatók is rendelkezésre állnak, akik a defekt helyszínére érkeznek, így a tevékenységi területen belül, tulajdonképpen bármikor segítséget nyújtanak. Az éjjel nappali gumis egyébként akkor is kitűnő szolgálatot tesz, ha a gumicserét az otthon kényelmében bíznánk szakemberre. Egyes szolgáltatók mobil gumiszervizesként szolgálják az autósok kényelmét és mindennel felszerelt járművel érkeznek a megbeszélt helyezínre, akár gumicsere, akár gumijavítás céljából.

Autógumi szerviz: ne várja meg a tömeget!

A tavasz, mint oly sokszor az elmúlt években, idén is igen szeszélyes. Nem ritka, hogy visszatérnek a mínuszok és a havazás sem ritka az áprilisi hetekben. Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy meddig érdemes várni a gumicserével. A kritikus 7 fokos hőmérséklet a döntő, ha ez alá már nem süllyed a hőmérő higanyszála, akkor mindenképpen javasolt a nyári szett felszerelése. Érdemes azonban azzal is tisztában lenni, hogy a tavalyi nyári szett helyett, akár az új gumik beszerzése is aktuálissá válhat. A nem megfelelő tárolás vagy az 1,6 mm minimális profilmélység arra hívják fel a figyelmet, hogy egy új szettet célszerű vásárolni. Ma már az online rendelés kényelmét is kihasználhatjuk autógumi vásárláskor, majd a beszerzést követően, az autógumi szerviz segíthet a felszerelésben. Fontos az időpontkérés megfelelő tervezése, hiszen az áprilisi hetektől kezdődően, már rendszerint tele van a szolgáltatók naptára. Ilyenkor heteket is kell várni arra, hogy a téli szett helyett a nyári kerüljön az autóra.

Nem véletlen, hogy a hideg aszfalton másféle jellemzőkkel bíró autógumik javasoltak, mint a nyári melegben. A téli gumi mind összetételében, mind felületi kialakításában különbözik a nyári szettől. A téli abroncs magasabb szilika tartalommal rendelkezik és a sűrű lamellák, valamint a mély bordák gondoskodnak a stabil úttartásról, valamint az abroncs megfelelő tapadásáról. A nyári gumik viszont kifejezetten a forró aszfalton teljesítenek megfelelően. Ha nyáron is a téli gumival gurulnánk az utakon, akkor nemcsak a menetzaj lenne nagyobb, hanem bizony a fogyasztás is. Időszerű tehát az autógumi csere, ami a biztonságos közlekedést is szolgálja. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az évszakváltáskor mindenki igyekszik megvárni azt az időpontot az autógumi csere feladatával, amikor már biztosan 7 fok fölött lesz a hőmérséklet. Az autógumi szervizben tavasszal észlelhető tömeg elkerülhető azzal, ha előre gondolkodik és beszerzi időben a szükséges szettet, valamint időpontot kér az autógumi csere elvégzésére.

Autógumi szerviz: kényelem és biztonság

A legtöbb autógumi szerviz kényelmes ügyféltérrel rendelkezik, ahol meg lehet várni a cserét. Korántsem mindegy, hogy melyik szerviz mellett teszi le a voksot, ugyanis a munkaerő kapacitásától függ, mennyire megy gyorsan a gumicsere. A gördülékeny munkavégzés komoly pozitívum lehet egyik vagy másik szolgáltatónak, hiszen senki sem szeret hosszasan várakozni a gépkocsijára. Fontos tudnivaló, ha zárt térben kívánunk várakozni, akkor minden esetben viseljünk maszkot, hiszen ezzel a jelenlegi helyzetben nemcsak magunkat, hanem embertársainkat is védjük! Ha van rá mód, akkor jó ötlet lehet a szabadban megvárni azt a maximum 20-25 percet, míg az autógumi szerviz munkatársai elvégzik a feladatot.

Az évszakváltáskor aktuálissá váló gumicsere fontosságára nem lehet elégszer felhívni a figyelmet. Természetesen az sem mindegy, hogy milyen állapotban van a felszerelni kívánt abroncs. A kopott gumikkal a nedves útszakaszon történő fékezés akár sokszoros féktávolsággal járhat együtt, ami a közlekedés biztonságát illetően nem elhanyagolható tényező. Figyeljen a nyári gumi állapotára, profilmélységére és cserélje le, ha nem megfelelő a minősége!

yatoo