Kreatív játékok gyerekeknek

Társasjáték
Társasjáték

Sokan nem is figyelnek arra, hogy a gyermek a játék közben mennyi mindent elsajátít. Ezért egyre szélesebb körben kedveltek azok a játékok gyerekeknek, amelyek kreatívak és ezzel járulnak hozzá a kicsik fejlődéséhez. Játék közben megismerik a betűket és számokat, néhány matematikai fogalmat, ügyesednek, ujjacskáikkal biztosabban fognak.

Ez mind fejleszthető, hiszen a játékok gyerekeknek épp erről szólnak. Szinte észrevétlenül tanulnak meg sok mindent. A mai kor veszélyei az elektronikus játékok, amelyek sajnos igen kevéssé fejlesztik kreativitásukat.

Ez pedig elengedhetetlenül fontos, hiszen az első életévekben agyuk és idegkapcsolataik is fejlődnek. A felelősség ebben az időszakban pedig elsősorban a szülőké, hogy felismerik-e, mi az, ami a leginkább megfelel a gyermek képességeinek, és melyek azok a játékok gyerekeknek, amelyek egy adott időszakban sokat lendíthetnek fejlődésükön.

Mindenesetre a számítógépes játékok helyett érdemes volna azok közül a kreativitást fejlesztő játékok közül választani, amelyekkel a kicsik szívesen játszanak. 

yatoo