Mi is a speedfitness?

Speefitness Budapest edzőtermeiben
Speefitness Budapest edzőtermeiben

Amikor a megfelelő mozgásformát keressük, amit szívesen és örömmel végzünk, számtalan lehetőség közül tudunk választani. A speedfitness az egyik olyan jellegzetesen újszerű mozgás, amit nem is nevezhetünk igazi mozgásnak, mégis a manapság elérhető leghatékonyabb edzésformának nevezhetjük. A speedfitness Budapest fitness termeiben szinte mindenütt elérhető. Kifejezetten olyan edzésről beszélünk, ami a rohanó embernek leginkább ideális. Ugyanis a ma embere mindent szeretne egyszerre elérni, megkapni, a szabadideje is annyira kevés, hogy még az egészségügyileg szükséges mozgást is sajnálja önmagától. Ennek ellenére mégis minden ember azt szeretné, ha minél sportosabban, minél csinosabban nézne ki. Ehhez persze a legtöbb esetben kemény edzés szükséges, akaraterőnket és türelmünket is be kell vetni ahhoz, hogy az eredmény lehengerlő legyen.

Erre cáfol rá a speedfitness, amivel gyors eredményt érhetünk el rövid időn belül, és alkalmanként minimális edzési időt igényel. A technológiát még a ’90-es években fejlesztették ki német mérnökök, végre egy olyan készülék került piacra, amit a szabadidő sportok területén is használni lehet, ez az EMS készülék.

A technológia titka abban rejlik, hogy az egész testet elektromos áram impulzusok érik, aminek a hatására az izmok összehúzódnak, mindeközben az ínakat és az ízületeket nem éri terhelés. Ez a stimuláció hozzásegít az izmok aerob anyagcsere kapacitásának növeléséhez és teljesítőképességének maximalizálásához.

Ez gyakorlatilag nem más, mint színtiszta izommunka, nincs izzadás, nincs fáradság, viszont a kalóriaégetés napokig is eltarthat, ez pedig súlycsökkenéssel, a narancsbőr csökkenésével, valamint jobb közérzettel jár.

yatoo