Ne maradjon el a rendszere futómű beállítás!

Az elmúlt néhány évben igen jelentősen megnövekedett a közutakon a forgalom. Az egyre több jármű megjelenése ugyanakkor komolyan fokozhatja a balesetek kockázatát. Sokan teljesen hanyag módon bánnak a járművükkel és azt csak akkor viszik szervizbe, amikor már tényleg elengedhetetlen.

A részletekre pedig, amilyen többek között a futómű beállítás komolyan figyelni kell. Néha előfordul, hogy arra leszünk figyelmesek, hogy az autó kormányzása a megszokottnál nehezebbé válik. Ilyen helyzetben, a nagy sebességeknél elég csak minimális figyelmetlenség és megtörténik a baj. Hogyan kerülhetjük ezt el?

Mikor válik fontossá a futómű beállítás?

Sajnos elég gyakori probléma az úthálózatokkal, hogy azok hiányosak, vagy már túlhasznált állapotba kerülnek és kátyúk jelennek meg rajtuk. Ezek a feltételek kifejezetten kedveznek a futószög általánostól való eltérésének. Természetesen egyedi balesetek is növelhetik a kockázatot, amilyen az útpadkának történő nekihajtás, esetleg a járdaszegéllyel való nem kívánt találkozás.

Az ilyen helyzeteket követően amennyiben arra leszünk figyelmesek, hogy az autó valamelyik irányba elkezd jobban húzni, esetleg a kormány nehezen tér vissza az alapállapotba, akkor jogosan gyanakodhatunk arra, hogy elérkezett a futómű beállítás ideje.

A futómű beállítás elhanyagolásának jelei

Talán az egyik leginkább látványos jele a problémának, hogy a kerekek elkezdenek egyenetlenül kopni. Ezt észrevehetjük úgy, ha leparkolásnál keresztbe fordulva maradtak a kerekek és véletlenül pillantjuk meg az abroncsok roncsolt szerkezetét vagy az időszakos gumicsere alkalmával a szerelő is felhívhatja erre a figyelmünket.

Továbbá bármilyen kormányzási nehézség komoly gyanúra ad okot. Ne hanyagoljuk el a szerviz felkeresését, ugyanis a futómű beállítás viszonylag gyors és minimális költséggel járó munkafolyamat, viszont teljesen elengedhetetlen. Az interneten könnyen tálálhatók olyan szolgáltatók, akik egy előzetes időpont egyeztetést követően örömmel végzik el a feladatot. Ne feledjük a futómű beállítás a mi javunkat szolgálja.

yatoo