Olcsó autó jó alternatíva a friss sofőröknek

Az első autó megvásárlása roppant stresszes feladat, sőt, sok esetben bonyolultabb is, mint arra talán– a tapasztalt híján – számítanánk a vétel előtt. Általános jelenség, hogy azok a személyek, akik életükben először állnak a megmérettetés előtt, előszeretettel teszik le a voksukat valamelyik olcsó autó mellett, hiszen úgy gondolják, ezáltal is nyernek némi pénzt. A jelenségnek egyébként megvannak a hátulütői, de kétségkívül előnyökkel is jár, ha inkább az olcsó autó felhozatalból szemezgetünk.

Persze érthető, hogy fiatalkorban az ember fia/lánya az álmai csillogó verdájára vágyik a leginkább, viszont a ragyogó álmokat a sok esetben is szerény anyagi helyzet rémálommá változtathatja. Valljuk be, a 20-on évesek nem arról híresek, hogy felveti őket a pénz. A karrier csúcsát még korántsem érték el, sőt, épp most bontogatják a szárnyaikat a felnőtt létben. Ilyenkor jöhet jól az olcsó autó lehetősége – bár érdemes leszögezni, hogy az olcsó nem jelent egyet a minőségtelennel.

Tekintve azt, hogy a gépjármű ára mellett számos járulékos költséget, illetve a biztosítást is ki kell fizetni, nem árt, ha kicsit szorosabbra húzzuk a nadrágszíjat. Ne feledje el, hogy a biztosítótársaságok azoknak a sofőröknek, akik életükben először rendelkeznek saját gépjárművel, és nincs nagy tapasztalatuk a vezetés terén, jóval nagyobbra szabják az áraikat, hiszen automatikusan a „balesetveszélyes” címkével látják el a friss sofőrt.

Ám, ha még a biztosítás díját és magát az autó árát az előzetes terveknek köszönhetően gond nélkül ki is tudjuk fizetni, érdemes a jövőre is gondolni, hiszen egy autót szervizeztetni és megfelelően karbantartani is kell. Éppen ezért, bár lehetséges, nem az álmaink verdája, az olcsó autó jó döntés azoknak, akik az életükben először vásárolnak kocsit. Azt pedig, hogy mit hoz a jövő, senki nem tudja előre megmondani – viszont az biztos, hogy spórolással és kitartással előbb-utóbb megveheti az álmai verdáját, ráadásul a már meglévő tapasztalat fejében a biztosításra sem kell majd csillagászati összegeket költeni.

yatoo