Önt is érdekli a kertépítés városi környezetben teljesen egyedi módszerek szerint?

Kertépítés

Ma már nagyon sok lakás úgy épül meg, hogy azok nagy terasszal készülnek. A padlástéri ingatlanok többsége hatalmas szabadtéri térrel rendelkezik egy lapos tetős ház esetében. Ilyen helyeken lehet megvalósítható a kertépítés városi környezetben.

Nagyon sok olyan dézsás növény van, melyek egy ilyen helyet tudnak díszíteni. Nagy tálakba ültethetünk fűszernövényeket vagy egy pár tő paradicsomot is. Ha ezeket megfelelően gondozzuk, akkor szép termésre tehetünk szert, ami a város közepén, egy teraszon vagy egy ház tetején termett.

A kertépítés városi környezetben a külsőbb negyedekben is megvalósítható, ami nem falusias jellegű, hanem csak egy akkorka kis kert van, amibe egy pár bokor és a kerti garnitúra kifér. Ezeket a pár négyzetméteres területeket nagyon hangulatosan ki lehet alakítani, ha jól elrendezünk mindent.

Nemrég kezdődött az a program, amelynek keretében zöldséges kerteket építenek lakótelepeken. Így minden lakónak lehet egy pár négyzetméternyi területe, ahol vet és ültet. A kertépítés városi környezetben egyre jobban kezdi érdekelni a lakótelepeken élőket is, akik adnak a környezetükre.

Azért fontos a környezetünk gondozása és szépítse, mert kihatással van a hangulatunkra is. Ha szép helyen élünk, akkor sokkal boldogabbak a hétköznapjaink.

yatoo