Plotterfólia minden reklámfelületre

A plotterfólia felhasználása
A plotterfólia felhasználása

A reklámok fejlődésének köszönhetően, egyre több és egyre jobb reklámfelületek jönnek létre. A plotterfólia olyan reklám dekorelem, ami abban segít, hogy az adott reklám színes, tartós és minőségi legyen. Ezekhez a plotterfóliákhoz plottergép szükséges, hogy ezt meg lehessen munkálni. A gép úgy működik, hogy össze van kötve egy számítógéppel, amin a tervezés történik, majd a megtervezett szöveget vagy képet kivágja a plotterfóliából.

Mivel az egész folyamat számítógép által vezérelt, így ha minden jól csináltunk és a plotterfólia is rendesen van behelyezve, akkor nem lesz semmilyen hiba. Vannak azonban olyan esetek, hogy a fólia görbén lett behelyezve a gépbe és ezáltal görbén kezdődik el a vágás. Ez elvileg nem probléma, hiszen a szöveg vagy kép ugyanaz lesz, de így nagyobb lesz az anyagveszteség. Plotterfólia vásárolható bármilyen színben és árnyalatban, ezért szinte bármilyen reklámot meg lehet vele oldani.

Természetesen, mint minden más dekorelemnél, a plotterfólia esetében is vannak kategóriák, amelyek a vastagság, minőség vagy felhasználandó felületre szólnak. Eltérő felületre más és más plotterfólia szükséges. A vastagsága a terméknek azért fontos, mert minden felületen másképp dolgozik az anyag, valamint másképp néz ki. A plotterfólia olyan dekorelem, amit nem ajánlott magánszemélyként használni, mivel szaktudás és megfelelő felszerelés szükséges a megmunkálásához.

Miután a plotterfólia ki lett vágva, vagyis megtörtént az adott szöveg, kép kialakítása, egy másik fóliával, az úgynevezett hordozó fóliával ezt felveszik, ezután pedig felhelyezik az adott dekorálandó elemre. Egy nagyon megbízható termék az Unifol 3700 színes öntapadós plotterfólia, aminek élettartama, ha kívül lesz felhasználva, minimum 3 év, belső felhasználásnál pedig bármennyi lehet, mivel nem kopik. A külső felhasználásnál azért kisebb az élettartama, mert itt a környezeti viszonyoknak van kitéve, mint a napfény, csapadék, vagy szél. Plotterfólia kapható a dizájn boltokban, de akár az interneten is hozzá lehet jutni.

yatoo