Robogó nemcsak városi közlekedésre

Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor a döglesztő kánikulában a forgalmi dugóban ücsörgünk az autónk fogságában. E ritka frusztráló jelenségek egyike talán az iménti szituáció fokozása: az autóban ücsörgünk, és azt látjuk, hogy, mintha az órák hosszat egy helyben álldogáló dugó csak egy nevetségesen jelentéktelen akadály volna, a szemtelen kis városi darázs, a robogó, pimaszul-elegánsan elslisszol az irigykedő pillantások kereszttüzében.

Vitatkozhatunk rajta, de akkor is igaz: a robogó a városi utak koronázatlan királya. Keveset fogyaszt, kisebb méretéből adódóan bárhová könnyedén befér, kényelmesen elfér rajta két ember is- kell-e ennél több? Bizony kell, és szerencsére a Yamaha TMAX SX meg is adja azt a bizonyos pluszt, amire a robogók szerelmeseként vágyunk. A szóban forgó jármű, a Yamaha szerelemgyereke azoknak lesz tökéletes választás, akik a betondzsungelek meghódítása után az országutakat is szívesen a rabigájukba hajtanák, s mindezt a kedvenc robogójuk hátán. De mit is tud tulajdonképpen a TMAX SX? Nos, amellett, hogy rendelkezik a városi közlekedés feltételeivel, elég kraft van benne ahhoz is, hogy hosszabb utakat tegyünk meg a „nyergében”.

Az ultramodern elektronikai vezérlésének hála roppant felhasználóbarát, mégis a tapasztaltak azt állítják, ha nincs semmilyen tapasztalatunk a robogók terén, ne ez legyen az első járgány, amit a kategóriában megvásárolunk. A nagy nyomatékú motor és az 530 cm3 hengerűrtartalom, valamint a dinamikus gyorsulás már-már motor-szerűvé alakítja a robogót, aminek a komolyabb országutak sem tudnak ellenállni. A nagy paraméterekkel rendelkező tároló hely, valamint az innovációs lopásgátló már igazán csak hab a tortán! Pedig nincs még vége a Yamaha robogó elképesztő tulajdonságainak!

A manapság a nagyobb járműveknél megszokott, úgynevezett távvezérlés, azaz, hogy meghatározhatjuk a jármű aktuális helyét, illetve lekérhetjük az adatait, az említett robogó sajátja, így valóban roppant könnyű azt irányítani. Az, aki azt hiszi, itt már vége szakad a jóságoknak, kapaszkodjon meg: mindezt a rengeteg fantasztikus funkciót és tulajdonságot olyan szemet gyönyörködtető kivitelezéssel és dizájnnal biflázták meg a fejlesztők, hogy a robogó láttán garantáltan nehéz lesz megkeresni a földre koppant állunkat! Persze mindezzel párhuzamosan a robogó ára sem alsókategóriás, de tekintve azt a rengeteg pozitívumot, amit a jármű nyújt, igazán mélyebbre nyúlhatunk abban az a bizonyos zsebben. Higgye el, nem fogja megbánni ezt a hosszú távú befektetést!

yatoo