Szobafestés előtt végezzünk mindig alapozást!

Szobafestés

Egy több év lefestett fal tele van olyan szennyeződéssel, mely zsírossá és koszossá teszi az. Egy ilyen felületre nagyon nehéz felvinni a festéket anélkül, hogy ne legyen foltos. A fal felületre porlekötő alapozó festéket kell felvinni a szobafestés előtt.

A mésszel festett falakat mindig érdemes lecsiszolni. Igaz, hogy egy ilyen munka nagy porral jár, de mindenképpen szükséges fázisa a szobafestésnek. Ha ezt elvégeztük a pormentesítés céljából van egy speciális anyag, melyet ugyanúgy fel kell vinni a fal felületére. Ezáltal teljesen sima lesz a fal és már diszperzites festékkel is tudunk rá dolgozni.

Nagyon sokan sajnos kihagyják a szobafestés alatt azt, hogy alapozzák a falat és utána azon mérgelődnek, hogy foltos lett. A köztes festék réteg felvitele azért is fontos, mert eltömíti a pólusokat és ezáltal kisebb lesz a festéknek a beszívódása, így pedig sokkal gazdaságosabban tudjuk elvégezni a szobafestést.

Ha nem tudja, hogy miként kell elvégezni ezeket a munkálatokat, akkor keressen egy olyan honlapot az interneten, mely megfelelő segítséget nyújt.

Megfelelő alapanyagokra is van szükség, ha valaki saját maga szeretné mindenféle tapasztalat nélkül kifesteni az otthonát. Kezdőknek a diszperzites festés ajánlott, mert az nem foltosodik.

yatoo