Tintapatron a webaruhaz.hu oldalon

Tintapatron
Tintapatron

A nyomtatók fajtái között sokszor eltéved az ember. Azok, akik informatikát tanultak, még ők sem tudják felsorolni az összes fajtát, hiszen vannak asztali nyomtatók és vannak irodai, ipari nyomtatók is. A különböző fajtákba különböző patronok szükségesek. A tintapatron megtalálható a webaruhaz.hu oldalon. Itt többféle patron és nyomtató fajta között tudunk válogatni, mivel a nyomtatónk fajtájára sokkal könnyebb rákeresni, mint magára a festékkazetta típusára. A legtöbb asztali nyomtató, vagy tintasugaras, vagy lézeres.

A lézeres nyomtatóba toner szükséges, a tintasugaras nyomtatóba pedig tintapatront kell használnunk. A lézernyomtatóban speciális, fényérzékeny anyaggal bevont és elektromosan feltöltött henger található. Ezen egy lézersugárral jelölik meg a nem fehér pontokat: ahol a lézer a hengerhez ér, ott a henger semleges lesz, vagy ellentétesen lesz töltött a henger többi részéhez képest. Amikor pedig a henger a festékrésszel érintkezik, akkor azokra a részekre tapad a festék, amelyeket ért a lézersugár. Ez a lézeres nyomtató működési elve. A tintapatron a tintasugaras nyomtatóba szükséges. A színes tintasugaras nyomtató színes tintapatronokat használ, általában négy alapszín használatával keveri ki a megfelelő árnyalatokat.

Minden tintasugaras nyomtató porlasztással juttatja a tintacseppeket a papírlapra. Ez a tintasugaras nyomtató működéi elve. A tintapatron csak ebbe a nyomtató fajtába jó. A WebÁruház Kft. oldalán minden nyomtató fajta megtalálható. Ha viszont nem igazán értünk hozzá, akkor érdemes segítséget kérnünk a webaruhaz.hu oldalon.

yatoo