Több utánajárást igényel, ha magánszemélytől vásárolok használt autót?

A használt autó magánszemélytől való megvásárlása nem minden esetben kell zsákbamacska legyen. Ha Ön is így gondolja és már megkezdte a keresést, ez azt jelenti, hogy az alábbi információk minden bizonnyal hasznosak lesznek.

Szóval, térjünk a lényegre! Mit vegyek?

Ezt kell megkérdezniük saját maguktól azoknak, akiknek ez lesz az első autója. Persze attól függ, hogy mire tervezi használni a kocsit: munkára vagy szórakozásra? Milyen gyakran és hová megy majd vele? Hány tagja van a családjának vagy hány barátot tervez elvinni egy piknikre? Ne feledkezzen meg az elektromos autókról sem, mert ezeket is érdemes megnézni! Ezen kívül, mielőtt tanulmányozná a használt autó magánszemélytől történő beszerzésének lehetőségeit, érdemes megismerkednie az új autók piacával is.

autó

Régi vagy új? Örök dilemma

Az autónak csak azokat a feladatokat kell végrehajtania, amelyeket Ön mindennap megcéloz és nem szabad olyan járműre koncentrálni, ami minden alkalomra megfelel. Ne próbáljon azonnal SUV-t vásárolni, ha nem tervezi, hogy gyakran hajt le a városi aszfaltról! Ne tekintsen a kisbuszokra családi és üzleti teherautóként egyszerre, mert a karbantartásuk drágább lesz, mint egy átlagos személygépkocsié és a feltételes sokoldalúságuk évente csak párszor lesz hasznos. Továbbá, ha nem rendelkezik szervizzel és autóalkatrész bolttal, próbáljon meg elkerülni bizonyos egzotikus márkákat, ha a használt autó magánszemélytől lesz beszerezve, de az olyan modelleket is, amelyeket limitált szériában gyártottak. Érdemes a népszerű és gyakori lehetőségek közül válogatni, amelyek jó alkatrész lefedettséggel és szervizelési lehetőséggel rendelkeznek, ráadásul nemcsak az adott márkára szakosodottaknál.

Milyen feltételek mellett vegyünk használt autót?

A használtautó vétel magánszemélytől akkor a legsikeresebb, ha a jármű legfeljebb 50 ezer km futásteljesítménnyel rendelkezik, abban a korban van, amikor a gyári garancia még érvényes, nem használták szolgálati kocsiként, hivatalos kereskedőtől vásárolták, rendelkezik az összes kísérő okmánnyal és csak egyetlen tulajdonosa volt, mielőtt Ön rátalált. Lehet, hogy ezek a paraméterek nem minden esetben teljesülnek, de minél közelebb van hozzájuk a kiszemelt autó, annál kisebb a kockázata annak, hogy a jövőben problémákat és felesleges kiadásokat okoz.

Tanulmányozza a piacot!

Miután több vonzó megjelenésű modellt is sikerült kiválasztania az interneten, érdemes megismerkednie a piaci kínálattal. Kísérje figyelemmel a hirdetéseket, nézze meg a fotókat, olvassa el a leírásokat és határozzon meg egy körülbelüli árat, ha a használt autó magánszemélytől lesz beszerezve! Így pontosan tudni fogja, hogy mi mennyibe kerül, figyelembe véve az életkort, a motor típusát, a sebességváltót, a futásteljesítményt, az állapotot és egyéb tényezőket.

használt autó

Szórja ki a felesleget!

Azonnal hagyja figyelmen kívül azt a hirdetést, ahol egy használt autó magánszemélytől bekért ára jóval alacsonyabb a piaci átlagnál! Az ilyen mögött gyakran csalók állnak, akik megpróbálják meggyőzni arról, hogy küldjön „legalább egy kis előleget” és ezután eltűnnek, vagy viszonteladók, akik “teleszemetelik” az internetet nem létező ajánlatokkal annak érdekében, hogy csökkentsék az árakat a valós eladóknak.

Mitől óvakodjon még? Hagyja figyelmen kívül azokat is, akik túlságosan nagyra becsülik a portékájukat, mert nekik időre van szükségük ahhoz, hogy megértsék, mennyiért tudják eladni a világ legjobb autóját. Jobb kihagyni a fotók nélküli hirdetéseket is, vagy azokat, ahol a használtautó vásárlás magánszemélytől cím alatt nyilvánvalóan mások képeit használják fel.

Tiszta sor, hogy nem szabad kapcsolatba lépni azokkal az eladókkal sem, akik nem adják meg a telefonszámukat, hanem e-mail-en keresztül akarják tartani a kapcsolatot. A telefonos beszélgetés lehetővé teszi, hogy azonnal tisztázzon sok kérdést és döntsön arról, célszerű-e találkozni a tulajdonossal az autó átvizsgálása céljából. Ha a találkozás után is minden megfelel és teljesen biztos abban, hogy a szóban forgó használt autó megvásárlása jó ötlet, csapjon le rá azonnal!

yatoo