Vegyünk inkább használt autót

Használt autó
Használt autó

A sokat utazó emberek számára, a tömegközlekedés és a hosszú döcögős buszos utazások már nem biztosítanak ideális megoldást, az egyik helyről a másikra való eljutás problémájára. Ilyenkor mindenképp érdemes elgondolkozni egy autó beszerzésén.

Autóvásárláskor nem igazán érdemes újonnan kocsit vásárolni, hiszen azok több millióba is kerülhetnek. Ilyenkor jönnek képbe a használt autók. A használt autók értéke jóval kevesebb, mint egy újonnan vásárolt autó esetében, azonban ugyanolyan jól használhatóak. Már, akár 100-200 ezer forintért is szerezhetünk magunknak egy használt autót. Az egyetlen probléma az ilyen kocsik vásárlásánál, hogy nem mindig tudhatjuk, hogy miket változtattak, alakítottak rajta az előző tulajdonosok és a gyakorlatlanabbak nem veszik észre a felszín alatt meghúzódó hibákat, mint például a rozsdásodó alvázat. Egy erősen elrozsdásodott alváz a kocsi végét is jelentheti, hiszen a közlekedés biztonsága jelentősen csökken és egy komplett alvázcsere rendkívül költséges művelet.

Ha használt autót vásárolunk, mindenképp hozzunk el egy hozzáértő személyt, egy barátot, hogy szemügyre vehesse a potenciális járgányt. A felszíni hibák mögött, néha sokkal komolyabb belső sérülések és kopások bújhatnak meg, amelyekre fényt kell deríteni, hiszen a plusz ráfordítások sokba kerülhetnek.

Ne tévesszen meg minket, hogy a használt autó a tesztvezetésen teljesen optimálisan működik. Akár a következő kanyarnál le is állhat valamilyen meghibásodás következtében. A használtautók vásárlása mindenképp költséghatékonyabb, mint új autót venni, azonban figyeljünk oda, hogy jó állapotú járgányt szerezzünk, amelyik sokáig vezethető lesz.

yatoo